Chcete-li si prohlédnout všechny mé výtvory,
klikněte ZDE NA GALERII.

pondělí 25. října 2010

Recept na perníkové těsto

Když jsem začínala péct perníčky, vyzkoušela jsem několik receptů. Nejvíce mi vyhovoval ten následující a od té doby podle něj dělám perníčky pořád. Výhodou tohoto receptu je, že neobsahuje žádný tuk.

Potřebujeme na těsto: 500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 180g medu, 2 celá vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky koření do perníku, 1 lžička jedlé sody

Na potření: 2 žloutky (bílky zůstanou na polevu), 4 lžíce mléka, špetka kakaa

Med rozpustíme v mikrovlnce nebo ve vodní lázni a ze všech surovin vypracujeme tuhé těsto. Pozor, jde to ztuha. :-) Těsto necháme uležet v ledničce 48 hodin. Tuto dobu lze prodloužit, ale v žádném případě ne zkrátit! Těsto rozválíme na plát silný cca 5mm, pro větší tvary je třeba plát silnější. Vykrajujeme požadované tvary a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 180 stupních zhruba 5 minut, čím větší tvary, tím delší doba. Ihned po vytažení z trouby perníčky potíráme mlékem smíchaných se žloutkem a kakaem.


V některém z dalších článků napíšu pro ty, kteří perníčky ještě nezkoušeli, recept na bílkovou polevu.

Žádné komentáře:

Okomentovat