Chcete-li si prohlédnout všechny mé výtvory,
klikněte ZDE NA GALERII.

pondělí 15. listopadu 2010

Medoláda

Máte rádi vůni medu, máte rádi medové pečivo, chcete si dát něco dobrého ke kávě? Podělím se s vámi o skvělý recept na medovou roládu s kávovým krémem. Těsto chutná podobně jako Štramberské uši a určitě nejsem sama, kdo si je na poutích a vánočních trzích zamiloval...



Na těsto: 5 vajec, 100g moučkového cukru, 100g tekutého medu, 160g hladké mouky, 1 lžička jedlé sody
Na náplň: 300ml mléka, 1 karamelový puding, 5 lžic krupicového cukru, 3 lžičky granulek instatní kávy, 250g změklého másla, meruňková nebo jahodová marmeláda

200 ml mléka smícháme s krupicovým cukrem a přivedeme k varu. Mezitím ve zbylém mléce rozmícháme puding a granulky instatní kávy. Nalijeme do vroucího mléka a 2 minuty povaříme. Oddělené 4 žloutky, 1 celé vejce vyšleháme s cukrem a medem. Do husté a nadýchané pěny vmícháváme střídavě mouky se sodou a tuhý sníh z bílků. Na plech položíme pečící papír vymaštěný máslem a nalijeme na něj těsto. Pečeme při 180 stupních zhruba 15 minut.

Po vytažení z trouby položíme na plát těsta jeden ještě plát pečícího papíru, přeneseme na utěrku, srolujeme a necháme vychladnout. Do vychladlého pudingu postupně zašleháme změklé máslo. Roládu rozbalíme, potřeme marmeládou a poté naneseme připravený kávový krém. Rovnorměrně ho rozetřeme kartou nebo stěrkou, roládu znovu zamotáme a necháme v ledničce zchladnout do druhého dne.

1 komentář: