Chcete-li si prohlédnout všechny mé výtvory,
klikněte ZDE NA GALERII.

pátek 7. ledna 2011

Cukroví je pryč, na řadě jsou jednohubky

Už mi nezbylo téměř žádné cukroví a není co nabídnout návštěvám. Zdobit jednohubky mě vždy bavilo a v loňském roce se ode mě několik návštěv inspirovalo. Tak proč neinspirovat i vás, čtenáře mého blogu...

Ježíšek mi nadělil skvělou knihu Gurmánské jednohubky, kde jsem pro tentokrát našla inspiraci na první dva druhy jednohubek. Ačkoliv to tak nevypadá, kniha není zdaleko jen o jednohubkách, ale i o salátech, toustech, slaném pečivu a dezertech. Mohu ji doporučit všem, kteří chtějí něčím trochu netradičním pohostit svou návštěvu.


Sýrové kanapky s pršutem
Potřebujeme: 2 tmavé bagety, vaničku lučiny 160g, 3 lžíce zakysané smetany, lžíci sušené petrželky, lžící sušené pažitky, 10dkg pršutu (sušená šunka), 15dkg plátkového sýru Gouda, 1/2 červené papriky
Z lučiny, smetany, petrželky a pažitky vyšleháme pomazánku a dochutíme solí a pepřem. Bagetu nakrájíme na kolečka a natřeme pomazánkou. Složíme na sebe menší plátek šunky a sýru a společně s kostičkou papriky připíchneme párátkem na kolečko s pomazánkou.

Minisendviče s ementálem
Potřebujeme: 6 plátků tmavého sendvičového (popř. toustového) chleba, 6 lžic margarínu, 2 lžičky kremžské hořčice, 2 lžíce pažitky, 10dkg plátkového sýru Ementál, salátovou okurku, sůl
Vyšleháme pomazánku z margarínu, hořčice a pažitky a dochutíme solí. Dva plátky chleba natřeme pomazánkou, vložíme mezi ně dva plátky sýru a vytvoříme tak tři sendviče. Necháme chvíli ztuhnout v lednici a poté ostrým nožem každý sendvič rozdělíme na 16 (popřípadě) minisendvičů. Nakonec každý kousek spojíme parátkem s plátkem okurky.

Kanapky s plněným kornoutem
Potřebujeme: 3 rohlíky, vaničku pomazánkového másla (120g), 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžička sladké mleté papriky, 10dkg vysočiny, 3 půlky konzervovaných broskví, sůl
Pomázánkové máslo vyšleháme se smetanou, paprikou, dochutíme solí a naplníme pomazánkou cukrářskou stříkačku nebo cukrářský sáček. Rohlíky nakrájíme na kolečka a broskve nakrájíme na kostičky. Z každého kolečka vysočiny vytvoříme kornoutek a společně s kouskem broskve připíchneme na kolečko rohlíku. Nakonec cukrářským sáčkem nastříkáme do kornoutků pomazánku. Použijeme špičku s hvězdičkou.

4 komentáře:

  1. a kedy mozeme prist na ochutnavku? :))) lebo takto nas tyrat cez monitor :))) super kniha...niekedy sa to veruze zide v kuchyni :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je nebezpečný blog :o))))

    OdpovědětVymazat
  3. Super knížka. Kdy bude ta ochutnávka? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ochutnávka kdykoliv, ráda vyzkouším něco nového z knihy. Jen dejte vědět včas, ať to stačím připravit. :-)))

    OdpovědětVymazat