Chcete-li si prohlédnout všechny mé výtvory,
klikněte ZDE NA GALERII.

pondělí 30. května 2011

Recept na mléčný marcipán

Často se mě lidé ptají, jakže se vlastně dělá ten marcipán. A já stále všem opakuji postup nebo ho posílám emailem. Od teď budu všechny odkazovat na svůj blog. :-)


Potřebujeme: 250g sušeného mléka, 250g moučkového cukru, 3 lžíce oleje, lžičku mandlového aroma a vodu

Postup:
Všechny suroviny kromě vody smícháme dohromady, poté přidáváme po lžících vodu a snažíme se vypracovat tuhou hmotu. S vodou opravdu opatrně, marcipán se začne hodně rychle lepit, pokud vody dáme moc. Když se začne marcipán lepit, přidáváme už jen cukr.

Pár tipů:

  • Marcipán barvím gelovými barvami od Wiltonu. Lze použít i práškové potravinářské barvy z drogerie, ale nezapomeňte je rozpustit ve trošce vody.
  • Marcipán má trvanlivost tři týdny, skladujte ho v lednici.
  • Marcipán vytažený z lednice je tvrdý, dejte ho na pár vteřin do mikrovlnky a propracujte mokrýma rukama.
  • Pokud chcete marcipán rozválet a potáhnout s ním dort, válejte ho přes potravinovou fólii nebo přes igelit.

Žádné komentáře:

Okomentovat